Na patelni podsmaż paprykową kiełbasę, dodaj przekrojone na pół cebulki i pokrojone w plastry grzyby, posiekany ząbek czosnku oraz pokrojone w gruba kostkę dynie. Całość smaż chwilę.
Zapiekankę dokładnie przykryj folia aluminiową a następnie wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 30 minut . Na 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię tak aby ser mógł się zapiec.
Składniki na patelni zagotuj a następnie dodaj świeże lub mrożone grzyby (prawdziwki, podgrzybki, kurki). Całość przełóż do żaroodpornego naczynia a po wierzchu posyp tartym serem.
Następnie na patelnie dodaj surowy makaron oraz Knorr Naturalnie smaczne pomieszany ze śmietaną i szklanką wody. Knorr Naturalnie smaczne nada zapiekance odpowiedni ziołowy smak oraz sprawi ze wszystkie składniki połączą się ze sobą.
świeże grzyby (prawdziwki, podgrzybki, kurki) lub mrożone
100 gramów
dynia bez skóry
200 gramów
1 opakowanie
makaron świderki
200 gramów
szalotki
6 sztuk
oliwa
0.5 łyżki
ząbek czosnku
1 sztuka
śmietana 18%
200 mililitrów
tarty parmezan
4 łyżki
kiełbasa chorizo
200 gramów
Źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/zapiekanka-makaronowa-z-szynka-dynia-i-grzybami
Brak komentarzy.